Omdat u deze e-mail heeft ontvangen is de kans groot dat uw e-mailadres bij één of meerdere publishers in hun e-mailbestand staat. Dit kan komen omdat u online heeft meegedaan aan een winactie of bijvoorbeeld gratis software, spellen of andere gratis diensten heeft gedownload en bij het akkoord gaan van de voorwaarden toestemming heeft verleend om promotionele e-mail van derden te ontvangen.
Om een en ander verder te verduidelijken gebruiken wij het volgende voorbeeld:

Zalando heeft een aantrekkelijke aanbieding op de nieuwe Schoenencollectie en wil dit landelijk promoten. Zalando stuurt een e-mailing ter promotie van deze actie naar haar eigen e-mailbestand. Maar Zalando vraagt ook een aantal publishers om dezelfde e-mailing te versturen zodat hun aanbieding bij meer mensen onder de aandacht komt.

1) Wanneer u de e-mail van deze actie binnen krijgt en u ziet bij de afzendernaam “Zalando” staan en het antwoordadres is ..@zalando.nl, dan mag u ervan uitgaan dat u de e-mail rechtstreeks van Zalando ontvangt. Zalando is de verzender.

2) Wanneer u een e-mail ontvangt met een Zalando actie maar een andere afzendernaam “Bijvoorbeeld: Gratis-acties.nl of Gratis-acties.nl- Zalando” en een ander antwoordadres dan @zalando.nl dan mag u ervan uit gaan dat u de e-mail heeft ontvangen van een publisher. Publishers zijn verplicht om in de e-mail aan te geven hoe zij aan uw e-mailadres komen en waarom u de e-mail ontvangt.
U heeft waarschijnlijk dezelfde actie van een andere publisher ontvangen.

Uw e-mailadres kan in verschillende bestanden voorkomen bij verschillende publishers. Daarom bestaat de mogelijkheid dat u exact dezelfde actie van verschillende publishers ontvangt. Als u zich uitschrijft op de uitschrijflink in de e-mail die u ontvangt, dan zal en mag u van de betreffende publisher in de toekomst geen e-mail meer meer ontvangen.

Maar als uw e-mailadres nog voorkomt in de bestanden van andere publishers, dan is de kans aanwezig dat u dezelfde e-mailactie opnieuw ontvangt, maar dan van een andere publisher.

U schrijft zich namelijk niet uit op een actie, maar u schrijft zich uit op een e-mailbestand van een publisher. U dient zich bij alle publishers uit te schrijven. Dit is helaas niet centraal geregeld. U dient zich bij elke publisher apart uit te schrijven.
Wij adviseren u om u uit te schrijven op de uitschrijflink in de ontvangen e-mail. Daarmee schrijft u zich ook definitief uit bij de lijst eigenaar (publisher). U kunt ook direct contact opnemen met de publisher. Deze is in de e-mail verplicht om zijn/haar adres/contactgegevens op te nemen.

Is er geen mogelijkheid om u uit te schrijven of krijgt u na de uitschrijving nog steeds e-mails van deze publisher binnen, dan kunt u officieel een klacht indienen bij de betreffende autoriteiten.
Stuur de betreffende publisher een e-mailbericht dat u geen mails meer wenst te ontvangen. De gegevens vindt u vaak onder de e-mail. U kunt ook de e-mail beantwoorden/reply-en.

Heeft u na het lezen van bovenstaande nog steeds vragen en/of opmerkingen, klik dan hier om contact met ons op te nemen. Wij zullen uw vragen en/of opmerkingen zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.